Templomok

Bazilika

BazilikaEger egyetlen klasszicista építménye, Magyarország második legnagyobb temploma, a Bazilika. Hild József tervei szerint 1831-1837 között épült Pyrker János Lukács érsek megrendelésére. Az épülethez vezető széles lépcső két oldalán kőből faragott szobrok állnak: elöl a magyar szent királyok, István és László, mögöttük Szent Péter és Szent Pál.

Bővebben
Minaret

MinaretA törökök a középkori Szent Katalin kápolna felhasználásával 1596 körül építették meg itt egyik imahelyüket, a Ketkhuta dzsámit és mellette a minaretet, melynek teraszáról a müezzin naponta ötször hívta imára az igazhitűeket.

Bővebben

Minorita templom

Minorita templomA Dobó téren emelkedik Közép-Európa egyik legszebb és egyedi templombelsővel rendelkező barokk temploma, a Minorita templom, melyet 1771-ben Páduai Szent Antal tiszteletére szenteltek fel.

Bővebben

Ciszterek temploma

MinaretA Széchenyi utca 15.sz. alatt található a volt jezsuita, majd ciszterci templom, amely 1731-1743 között épült barokk stílusban. előcsarnoka rokokó. A templom helyén eredetileg egy mohamedán mecset állt.

Bővebben

Rác templom

A Széchenyi utca északi végén, egy kis dombon áll a különleges atmoszférával rendelkező Görögkeleti vagy Szerb templom. Egykori plébániaházában ma Vitkovics Mihály szerb költő emlékszobája és Kepes György magyar művész kiállítása tekinthető meg.

Bővebben